EICHHOLZ SILO- UND ANLAGENBAU

Silozuri și sisteme complete pentru stocarea și transportul materialelor vrac

SILOZURI ȘI SISTEME COMPLETE PENTRU STOCAREA ȘI TRANSPORTUL MATERIALELOR VRAC

Eichholz Silo- und Anlagenbau este o companie de familie fondată în 1965, cu sediul în Schapen, Emsland, Germania, specializată în producția de silozuri din aluminiu și oțel inoxidabil și în sisteme complete pentru transportul și manipularea materialelor vrac: silozuri de depozitare, încărcare și descărcare, flexibile, mixte și cu mai multe camere, din aluminiu și oțel inoxidabil, containere zilnice, containere mici, sisteme pentru manipularea sacilor mari (Big-Bag), mixere conice din oțel inoxidabil, transportatoare mecanice și sisteme complete de control pentru interconectarea și automatizarea proceselor.

Sistemele marca Eichholz sunt utilizate la nivel mondial în multe domenii: industria de prelucrare a maselor plastice, industria alimentară, farmaceutică, chimică, industria auto, a materialelor de construcții etc.

 • Durabilitate și robustețe
 • Calitate germană
 • Preț competitiv
 • Flexibilitate – Echipamente cu dimensiuni standard, dar și personalizate conform cerințelor specifice ale clienților
Eichholz produce exclusiv silozuri din aluminiu sau oțel inoxidabil – in Romania prin BVIT

SILOZURI

Eichholz produce exclusiv silozuri din aluminiu sau oțel inoxidabil, de cea mai bună calitate, cu o capacitate standard cuprinsă între 5 m³ și 700 m³ și cu un diametru de până la 6.000 mm. Eichholz poate produce și silozuri cu dimensiuni atipice, non-standard, conform cerințelor clienților.

Silozurile sunt potrivite pentru o gamă largă de materiale vrac și pot fi utilizate în majoritatea proiectelor fără modificări de proiectare.

Pentru proiectarea legată de rezistență a silozurilor, se iau în considerare ipotezele de încărcare conform standardului DIN EN 1991-4.

SILOZURI DIN ALUMINIU

Silozurile din aluminiu sunt utilizate în special în industria maselor plastice, industria alimentară și industria chimică și sunt deosebit de potrivite pentru stocarea materialelor vrac cu o masă specifică de până la 20,0 kN/m³.

 • Diametru: 1.910 mm – 6.000 mm
 • Înălțime: 4.000 mm – 32.000 mm
 • Volum: 5 m³ – 700 m³
 • Înclinare conică: 45 – 70 grade

SILOZURI DIN OȚEL INOXIDABIL

Silozurile din oțel inoxidabil sunt folosite pentru materiale vrac de înaltă calitate și/sau abrazive. Acestea sunt utilizate pentru stocarea materiilor prime, ale căror prelucrări ulterioare trebuie să îndeplinească cele mai înalte cerințe, de exemplu, în producția de componente auto, ambalaje pentru produse alimentare sau în tehnologia medicală.

 • Diametru: 2.400 mm – 4.200 mm
 • Înălțime: 5.000 mm – 30.000 mm
 • Volum: 5 m³ – 700 m³
 • Înclinare conică: 45 – 70 grade

SILOZURI COMPARTIMENTATE

Silozurile compartimentate sunt împărțite în două sau mai multe camere prin sudarea unui con suplimentar. Conductele de drenaj direcționează materialul din camerele superioare în cadrul vertical, unde pot fi montate, de exemplu, cutii de aspirație. O altă variantă a silozurilor cu mai multe camere este divizarea verticală a silozului prin intermediul unui perete despărțitor. Dimensiunile camerelor pot fi stabilite în funcție de cerințele clienților.

 • Diametru: 2.400 mm – 4.200 mm
 • Înălțime: maxim 30.000 mm

SILOZURI CU DESCĂRCARE RAPIDĂ

Aceste silozuri, din aluminiu sau din oțel inoxidabil, combinate cu o infrastructură din oțel sau beton, permit înființarea unor centre logistice complete. Materialele vrac sunt stocate și pot fi încărcate în vehiculele siloz, saci BIG-BAG, stații de împachetare sau octabine, după necesitate. Avantaje:

 • Diametru: 2.400 mm – 6.000 mm
 • Înălțime: 4.000 mm – 32.000 mm
 • Volum: 30 m³ – 700 m³
 • Înclinare conică: 45 – 70 grade

SILOZURI CU SISTEM DE MIXARE

Eichholz produce silozuri de mixare și omogenizare de înaltă calitate și personalizate, fabricate din aluminiu și oțel inoxidabil, în variante cu șnec de amestecare (disponibile de la 5 m³ la 120 m³), cu tub de amestecare sau con de amestecare (disponibile de la 10 m³ la 400 m³).

 • Diametru: 1.200 mm – 3.500 mm
 • Înălțime: 4.000 mm – 20.000 mm
 • Înclinare conică: 45 – 70 grade

SILOZURI MOBILE

Eichholz oferă inclusiv placa de bază din beton pentru instalarea silozurilor, care înlocuiește fundația obișnuită din beton turnat și poate fi amplasată pe o suprafață pregătită și stabilă. Astfel, silozurile pot fi asamblate imediat și ulterior reasamblate la o altă locație, fără efort și fără a fi necesară o fundație din beton turnat, care necesită aprobări speciale.

 • Diametru: 1.910 mm – 4.200 mm
 • Înălțime: 4.000 mm – 10.000 mm
 • Volum: 10 m³ – 110 m³
 • Înclinare conică: 45 – 70 grade

SILOZURI DE INTERIOR PENTRU CONSUM ZILNIC

Silozurile pentru consum zilnic sunt proiectate pentru a depozita material în cantități care corespund cerințelor zilnice, suplimentar celorlalte funcții obișnuite de depozitare. De obicei, sunt instalate în interior, cu picioare pentru montarea pe o fundație sau cu suporturi pentru montarea într-un cadru din oțel.

 • Diametru: 1.910 mm – 6.000 mm
 • Înălțime: 4.000 mm – 32.000 mm
 • Volum: 5 m³ – 700 m³
 • Înclinare conică: 45 – 70 grade

ACCESORII PENTRU SILOZURI

Silozurile Eichholz sunt însoțite de accesorii: sisteme anti-zgomot la descărcare, stații centralizate de umplere, sistemele care ajută la descărcare. Împreună formează un sistem complet pentru depozitarea materialelor vrac.

CONTAINERE PENTRU MATERIE PRIMĂ

CONTAINERE PENTRU MATERIE PRIMĂ

Containerele pentru materiale vrac, cu dimensiuni standard de 500 – 2000 litri, utilizate pentru logistica internă a bunurilor vrac, pot fi mutate cu ajutorul stivuitorului, al transpaletului sau al macaralei. În acest scop, sunt foarte robuste, cu șasiu de oțel, dar și foarte ușoare datorită aluminiului din care sunt construite.

Accesorii standard: capac rabatabil, finisaj din aluminiu, șasiu de susținere din oțel (vopsit).

Opțiuni: versiune din oțel inoxidabil, containere care pot fi stivuite (2 bucăți), sloturi pentru stivuitoare, conexiuni pentru tubul de aspirație, șasiu de susținere din oțel inoxidabil sau aluminiu.

CONTAINERE MICI

Containerele mici speciale, adecvate atât pentru instalare staționară, cât și pentru utilizare mobilă pe role, pentru procesarea eficientă a cantităților mici de materiale vrac, sunt potrivite pentru stocarea materialelor cu curgere liberă. Ele sunt utilizate în special în industria de mase plastice ca buffer de stocare.

 • Volum: 5 m³ – 700 m³
 • Dimensiuni speciale disponibile la cerere

CONTAINERE MULTICAMERALE

Acest container special poate stoca simultan mai multe materiale. Datorită structurii sale robuste, din oțel vopsit, containerul cu mai multe camere poate fi mutat cu ușurință și utilizat la diferite stații de procesare. Echipamentul poate fi adaptat cerințelor clienților în ceea ce privește numărul și dimensiunea camerelor, forma substructurii, modul de funcționare etc.

Accesorii standard: capac rabatabil inclusiv arc de presiune cu gaz, grătar, 4 roți pivotante pentru deplasare.

Opțiuni: descărcare prin clapetă rotativă, duză de aspirație în conul containerului.

 • Dimensiuni standard: 200 litri

STAȚIE DE ANDOCARE PENTRU CONTAINERE

Stația de andocare garantează golirea eficientă și curată a containerelor cu materiale vrac de la diferite containere la o interfață. Face conexiunea la containere și transferul către unitatea de producție, printr-o cutie de aspirație sau direct într-un mixer.

Accesorii opționale: motor de vibrații, indicator de nivel, acționare pentru golirea containerului, dispozitiv de cântărire.

.

CONTAINERE PENTRU MIXARE

Containerul pentru mixare, confecționat din aluminiu sau oțel inoxidabil, reprezintă o versiune ulterioară a containerului mic. Este mobil, are o construcție ușoară și robustă și se livrează cu tub de aspirație.

 • Dimensiune standard: 200 – 450 litri

SISTEME DE ÎNCĂRCARE ȘI DESCĂRCARE

SISTEME DE ÎNCĂRCARE ȘI DESCĂRCARE PENTRU BIG–BAGS

Sistemele de încărcare și descărcare pentru Big–Bags de la Eichholz sunt o soluție potrivită pentru descărcarea Big-Bag-urilor cu o înălțime maximă de 3000 mm și diametru de până la 500 mm.

Sistemele de încărcare și descărcare pentru Big–Bags sunt proiectate pentru o manipulare ușoară, fie cu un troliu electric cu lanț, fie cu ajutorul unui stivuitor. Cu o construcție robustă, aceste sisteme pot fi montate cu ușurință pe fundația halei. Componentele sistemelor care intră în contact cu materialele sunt fabricate din oțel inoxidabil AISI 304 sau aluminiu, pentru igienă și rezistență superioare.

Sistemele includ un container intermediar și oferă posibilitatea de descărcare a sacilor. Pentru materialele granulate cu curgere restricționată, este proiectat un sistem special de răsturnare, iar pentru o descărcare eficientă, se poate utiliza o masă vibratoare. Se poate opta și pentru un sistem de cântărire pentru descărcarea Big-Bag-urilor, împreună cu un sistem electronic de control cu panou tactil, pentru descărcarea automată.

Pentru a minimiza emisiile de praf, se poate alege o descărcare mecanică sau pneumatică, în funcție de necesități pentru flexibilitate și eficiență în gestionarea materialelor vrac.

STAȚIE DE ÎNCĂRCARE PENTRU BIG–BAGS CU DISPOZITIV DE VIBRAȚIE

Acest sistem este echipat cu un dispozitiv vibrator integrat, ce include 4 puncte de atașare pentru Big-Bag-uri pe cadru și un furtun telescopic ce servește drept conexiune pentru umplerea Big-Bag-ului. Prin oscilația cilindrului, conținutul sacului mare va fi comprimat. De asemenea, stația dispune de un indicator de plin ca protecție împotriva supraîncărcării.

STAȚIE DE ÎNCĂRCARE PENTRU BIG–BAGS

Stația de încărcare cu saci este fabricată din oțel inoxidabil, pentru o funcționare igienică și durabilă. Mecanismul de alimentare este conceput pentru a minimiza emisiile de praf și a asigura un mediu de lucru sănătos.

Stația este configurabilă: poate fi echipată cu un sistem de descărcare pentru saci goi, iar conexiunile individuale pentru organele de descărcare asigură adaptabilitatea la cerințele specifice ale fiecărui proces de producție. Datorită designului flexibil, stația poate fi echipată opțional cu agitator sau mixer pentru o amestecare eficientă a materialelor. De asemenea, se pot produce sisteme personalizate perfect adaptate cerințelor fiecărui client.

STAȚIE PENTRU RĂSTURNAREA OCTABINELOR (ODS)

Stația pentru răsturnarea octabinelor permite un unghi de înclinare de aproximativ 135° și dispune de o structură solidă din oțel sudat sau secționat, vopsit în culorile RAL 9007/ 1023. Panourile perforate asigură o protecție adecvată. Platforma este dotată cu un sistem de blocare de siguranță cu perdea luminoasă și dispozitiv pneumatic de blocare a octabinei. Înălțimea maximă a octabinei poate ajunge până la 2 400 mm (fără palet), iar greutatea totală maximă este de 2 000 kg. Fluxul standard de proces poate fi adaptat, opțional, pentru o distribuție reglabilă a materialului. De asemenea, platforma poate fi echipată cu un sistem de control individualizat, în funcție de cerințele clientului, și poate fi integrată în alte procese ulterioare.

STAȚIE DE DESCĂRCARE OCTABINE ROTATIVE (OWS)

Stația de descărcare pentru octabine rotative are o construcție solidă din profile de oțel. Suprafața de oțel este tratată cu grund și vopsită în culoarea RAL 9007. Stația are următoarele specificații electrice: tensiune de alimentare 400 V AC, protecție IP55, iar pentru conexiunea cu aer comprimat se utilizează 6,0 bar. Sistemul de barieră luminoasă asigură monitorizarea în interior în conformitate cu standardele CE. Stația este echipată cu un gard de siguranță din oțel, cu suporturi și întărituri necesare.

STAȚIE DE DESCĂRCARE OCTABINE (OKS)

Această stație de descărcare pentru octabine dispune de o construcție robustă din profile de oțel sudate sau flanșate. Poate fi utilizată atât în mod mobil, cât și în mod staționar, fiind compatibilă cu toate sistemele de transport obișnuite. Funcția de înclinare se realizează pneumatic, iar pentru deschiderea octabinelor se folosesc burghie și cuțite de tăiere.

STAȚII DE DESĂCUIRE MANUALE SAU AUTOMATE

Eichholz produce stații de desăcuire manuale sau automate, cu specificații variate. Pentru detalii legate de dimensiuni și specificații tehnice, vă rugăm să ne contactați.

Echipamente suplimentare:

 • Intrare completă pentru paleți;
 • Scoaterea și stivuirea paleților goi;
 • Transportoare cu presiune și transportoare cu șnec;
 • Umplerea în silozuri, camioane, Big-Bags și octabine;
 • Compactoare pentru saci goi în diferite variante;
 • Extractoare de praf;
 • Versiune ATEX;
 • Versiune pentru produse alimentare;
 • Pre-curățarea sacilor cu perii sau duze de aer.

STAȚII DE DESĂCUIRE MANUALE

STAȚII DE DESĂCUIRE AUTOMATE

SISTEME DE TRANSPORT

SISTEME DE ÎNCĂRCARE CU PRESIUNE

Pentru transportul intern al materialelor vrac în cantități mai mari, utilizarea sistemelor de transport pneumatice poate fi cea mai bună soluție. La o masă specifică de 6,0 kg/dm3, se pot obține capacități de transport de la 2 tone până la 25 tone de granule de plastic pe oră.

Transportul pneumatic poate fi ușor combinat cu sistemele de manipulare și cu un sistem de control automat care permite utilizarea continuă și transportul către diferite containere de depozitare.

SISTEME DE TRANSPORT ÎN SPIRALĂ

Sistemul de transport în spirală permite transportul fără praf și prietenos cu mediul pentru materialele vrac, astfel încât să fie manevrate cu delicatețe, fără să se separe. Cu un design flexibil al instalației, montarea este ușoară și operațiunile se desfășoară silențios. Oferă un raport bun calitate-preț: are o capacitate de transport de până la 20 m³/oră și o distanță de transport de până la 50 m cu o spirală, cu raze între 1,5 și 3,0 m.

SISTEME DE TRANSPORT CU MELC

Sistemele de transport cu melc sunt potrivite atunci când se cer capacități ridicate de transport și o precizie mare de dozare. Există opțiuni variate pentru adaptarea la numeroase aplicații în producție.

ECHIPAMENTE DE MIXARE

Eichholz oferă echipamente de mixare conice cu palete și echipamente de mixare conice cu melc, cu o capacitate între 600 și 2.500 de litri, care pot fi echipate opțional cu dispozitiv de cântărire și filtru. Aceste echipamente de mixare asigură o descărcare completă a reziduurilor și sunt ideale pentru amestecarea materialelor cu curgere dificilă.

Echipamente de mixare conice cu palete Eichholz

ECHIPAMENTE DE MIXARE CONICE CU PALETE

Echipamente de mixare conice cu melc Eichholz

ECHIPAMENTE DE MIXARE CONICE CU MELC

SISTEME DE CONTROL

Siloz compartimentat Eichholz Silo- und Anlagenbau – în România prin BVIT

Automatizarea silozurilor și a sistemelor complete pentru transportul și manipularea materialelor vrac aduce numeroase avantaje, inclusiv minimizarea erorilor și creșterea eficienței. Multe industrii au realizat că procesele complet automatizate sunt esențiale pentru viabilitatea viitoare a afacerilor lor. Prin automatizarea monitorizării, controlului și reglării silozurilor, se pot optimiza procesele pe toate nivelurile.

Calitatea depozitării materialelor este îmbunătățită semnificativ, în același timp obținându-se economii constante. În plus, reducerea permanentă a erorilor în lanțul de procese duce la o planificare mai eficientă și moderată a activităților. Automatizarea silozurilor reprezintă, astfel, o investiție inteligentă pentru viitor, prin:

 • Sisteme de măsurare pentru monitorizarea nivelului de umplere al silozurilor, containerelor și stațiilor
 • Panouri de monitorizare și control
 • Tehnologie de control de la circuitele simple, până la raportarea digitală a nivelului de umplere sau până la programarea complexă a secvențelor controlate de CPU.