Single

Prima alegere în tehnologia de control al temperaturii

Sigla Single Sisteme TEMPERARE MATRIȚE

SISTEME DE CONTROL AL TEMPERATURII ȘI RĂCIRE

Compania Single este astăzi unul dintre furnizorii lideri de pe piață pentru sisteme de control al temperaturii și răcire, sisteme performante și eficiente energetic. Clienții echipamentelor Single sunt în principal procesatori de plastic și producători de utilaje de prelucrare a plasticului, tehnologie de turnare sub presiune, industria chimică, farmaceutică și alimentară, precum și clienți din domeniul testării și ingineriei semiconductoare.

Single produce în Germania întreaga gamă de sisteme de control al temperaturii și răcire, de la cea mai simplă unitate easitemp, în care se poate seta doar temperatura, până la serii mai avansate Water Compact (< 180 de grade) și Water Advanced (< 225 de grade C). Unitățile Oil Compact și Oil Advanced utilizează ulei în loc de apă și sunt proiectate pentru temperaturi de până la 350 de grade C. Gamele EcoTemp și ATT oferă posibilitatea de a varia temperatura în timpul ciclului de producție, de exemplu, pentru a îmbunătăți finisajul suprafeței.

Cu peste 40 de ani de experiență în echipamente și inginerie de instalații, Single își continuă creșterea prin inovație și extindere în domenii noi de producție unde sunt necesare sisteme de control al temperaturii, dar și pe piețe noi unde compania este prezentă direct sau prin parteneri, cum este BV Industrial Technologies în România.

 • Competență prin experiență
 • Inovație prin talent inventiv
 • Eficiență energetică prin consum redus
 • Calitate premium și control inteligent

TEMPERARE MATRIȚE CU APĂ – GAMA WATER COMPACT

Aceste dispozitive compacte de temperare cu apă sunt folosite frecvent în aplicații și cerințe de putere mici până la medii și temperaturi de până la 160 °C, în special în industria de injectare a materialelor plastice, dar și în alte procese. Ele sunt potrivite pentru temperarea aplicațiilor de înaltă calitate și permit documentarea parametrilor procesului.

Specificații tehnice:

 • Capacitate încălzire: 3 – 72kW
 • Capacitate răcire: 0 – 300kW
 • Temp. max.: 90 – 180 °C

TEMPERARE MATRIȚE CU APĂ – GAMA WATER ADVANCED

Sistemele de temperare cu apă de înaltă performanță WP îndeplinesc cele mai înalte cerințe de siguranță și oferă o gamă de temperaturi cuprinsă între 90 °C și 200 °C, precum și opțiuni aproape nelimitate. În construcția acestora s-a acordat cea mai mare atenție calității, durabilității și funcționării energetice eficiente. Seria WP utilizează exclusiv materiale de cea mai înaltă calitate, iar toate componentele care intră în contact cu apa sunt rezistente la coroziune. Pompele centrifuge multietajate au un randament ridicat și sunt foarte economice în ceea ce privește consumul de energie. Izolarea excelentă a componentelor contribuie, de asemenea, la economisirea energiei și la o durată de viață mai lungă a sistemului.

Specificații tehnice:

 • Capacitate încălzire: 0 – 144kW
 • Capacitate răcire: 0 – 600kW
 • Temp. max.: 90 – 225 °C

TEMPERARE MATRIȚE CU ULEI – GAMA OIL ADVANCED

Sistemele de temperare cu ulei la temperaturi înalte de până la 350 °C sunt ideale acolo unde alte medii nu pot fi utilizate din cauza cerințelor extreme de temperatură. Datorită gamelor lor extinse de putere, temperatură și dimensiuni, familia unităților de temperare Oil Advanced este potrivită pentru o varietate de procese și cerințe într-un spectru larg de performanță. Aceste sisteme se remarcă prin fiabilitatea și precizia lor superioare, oferind o gamă aproape nelimitată de opțiuni și variante de echipare pentru a satisface orice cerință.

Specificații tehnice:

 • Capacitate încălzire: 4,5- 144kW
 • Capacitate răcire: 0 – 232kW
 • Temp. max.: 180 – 350 °C

TEMPERARE MATRIȚE VARIOTHERM – CONTROL TEMPERATURĂ

Sistemele de răcire Single pot fi utilizate într-o gamă largă de aplicații industriale. Calitatea superioară și fiabilitatea procesului caracterizează sistemele fără contaminare, care pot fi proiectate pentru cerințe și condiții de operare speciale, având numeroase opțiuni hidraulice, electrice și de control.

Prin utilizarea tehnologiei de temperare Variotherm și a accesoriilor corespunzătoare, se pot realiza schimbări de temperatură de peste 100 °C în zonele problematice sau chiar în matrițe complete. Pentru aceasta, sistemul de schimbare a temperaturii ATT de la SINGLE menține agentul termic în două circuite separate, la niveluri de temperatură diferite. Cele două circuite din ATT funcționează întotdeauna cu același agent termic. Apa este folosită pentru intervalele de temperatură de până la 200 °C.

Specificații tehnice:

 • Debit: 60 – 200 l/min
 • Temp. max.: 160 – 200 °C

MONITORIZARE ȘI CONTROL DEBITE

Colectorul de apă SFC este complet integrat în sistemul de control al temperaturii. SFC este disponibil fie în varianta atașabilă, fie în varianta independentă, și cu 8, 6 sau 4 circuite de apă. Pentru un număr maxim de 16 circuite – 16 (2×8), pot fi conectate împreună două blocuri hidraulice. Fiecare circuit este monitorizat și, opțional, comandat. Componentele SFC sunt robuste, de calitate superioară, cu măsurare precisă a temperaturii și debitului. Ele garantează o stabilitate ridicată a procesului de distribuție și control al apei și permit îmbunătățirea calității pieselor, cu un minim de rebuturi.

Varianta independentă a SFC este o unitate autonomă cu colector de apă și cutie de control și poate fi montată pe orice echipament.

RĂCIRE

Sistemele de răcire Single pot fi utilizate în mod universal într-o gamă largă de aplicații din toate sectoarele industriale. Calitatea superioară și fiabilitatea procesului caracterizează sistemele cu circuit deschis și fără contaminare, care pot fi proiectate pentru cerințe și condiții de operare speciale, cu ajutorul numeroaselor opțiuni hidraulice, electrice și de control. Single oferă patru game de sisteme de răcire: Compact, Advanced, Plus și Easichill.

Sistemele compacte de răcire Chill Compact sunt indicate pentru toate aplicațiile care necesită răcire cu lichid, într-un interval de capacitate mai mic. Echipate cu propriul lor circuit de răcire, acestea sunt utilizate pentru sarcini mici și de laborator, precum și pentru aplicații speciale în toate industriile – de la o capacitate de răcire de 1 kW până la 9 kW. Calitatea premium și fiabilitatea sunt caracteristici ale acestor aceste sisteme cu circuit deschis și fără contaminare, oferind o varietate de opțiuni personalizate pentru a satisface cerințele și condițiile de operare speciale.

Sistemele de răcire Chill Advanced sunt recomandate pentru aplicații industriale care necesită răcire cu lichid. Echipate cu propriul lor circuit de răcire și cu o gamă de capacitate medie de răcire cuprinsă între 14 kW și 40 kW, acestea sunt potrivite pentru diverse domenii și numeroase aplicații în toate industriile. Calitatea maximă și fiabilitatea procesului disting aceste sisteme deschise, fără contaminare, care pot fi adaptate pentru cerințe și condiții de operare speciale, cu ajutorul unor opțiuni hidraulice, electrice și de control variate.

Sistemele de răcire Chill Plus au propriul lor circuit de refrigerare și se potrivesc pentru o gamă largă de aplicații. Acestea combină seriile Chill Compact și Chill Advanced cu unitățile de control al temperaturii apei până la 90°C și sunt ideale pentru procesele cu temperaturi mai ridicate în care nu există un sistem centralizat de răcire. Calitatea superioară și fiabilitatea procesului caracterizează sistemele cu circuit deschis și fără contaminare, care pot fi proiectate pentru cerințe și condiții de operare speciale, oferind o gamă largă de opțiuni.

Easichill este alternativa compactă și economică pentru sistemele de răcire. Unitățile de răcire compacte Easichill, care economisesc spațiu, reprezintă o alternativă rentabilă pentru aplicațiile standard care necesită răcire cu lichid. Spectrul larg de capacități de răcire acoperă cerințele tuturor sectoarelor industriale. Unitățile de înaltă calitate, fără contaminare, demonstrează o economie deosebită în achiziție și exploatare.