Getecha

Soluții pentru granularea materialelor plastice și pentru automatizare

Logo Getecha

GRANULATOARE

Getecha oferă soluții inovatoare și complete, atât pentru granularea materialelor plastice, cât și pentru automatizare. Granulatoarele Getecha sunt economice și fiabile deoarece sunt create în colaborare cu procesatorii de materiale plastice. Granulatoarele Getecha sunt fabricate din materiale de calitate și sunt proiectate pentru a fi durabile și eficiente. Sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și capacități, astfel încât să poată fi găsită soluția potrivită pentru orice aplicație.

Compania a fost fondată în 1956, are sediul în Aschaffenburg, Germania, iar familia care a fondat firma se implică în continuare în creșterea ei și extinderea către clienți și piețe noi. Portofoliul de clienți ai produselor Getecha s-a lărgit constant, deoarece performanțele echipamentelor sunt la un nivel maxim de calitate și tot mai mulți procesatori de mase plastice au cerut echipamente pentru aplicațiile lor individuale.

De la faza de proiectare până la punerea în funcțiune, Getecha este un partener competent și de încredere pentru proiectele care implică procese de granulare. Dacă un echipament standard nu se potrivește nevoilor clienților, Getecha îl poate adapta conform cerințelor sau poate dezvolta o soluție specială, personalizată.

mai mult
Granulatoare Getecha prin BV International Technologies

GRANULATOARE PERIFERICE GRS 180/ GRS 300

Fie că este necesară alimentarea manuală a pieselor, operarea alături de presă sau alimentarea în loturi a pieselor, seria GRS oferă ceea ce producătorii de materiale plastice caută: o calitate excelentă a granulatului rezultat, costuri reduse de întreținere și operare, precum și un interval larg de funcționare.

Deșeurile sunt măcinate în mod economic și silențios. Deschiderea mare a camerei de tăiere, împreună cu rotorul unghiular, permite reducerea dimensiunii deșeurilor voluminoase.Granulatoarele periferice GRS pot fi echipate și adaptate individual. Ambele modele, GRS 180/ GRS 300,  sunt disponibile cu structură joasă sau înaltă.

Beneficii: granulare silențioasă, productivitate ridicată, calitate excelentă a granulatului, dimensiunea particulelor extrem de consistentă, fiabilitate ridicată.

GRANULATOARE CENTRALIZATE

GRANULATOR CENTRALIZAT RS 2400

Granulatoarele centralizate compacte din seria RS 2400 au fost special concepute pentru volume orare de până la 220 kg și pot fi instalate în apropierea liniilor de producție.

Seria RS 2400 are un diametru de tăiere de 240 mm și este disponibilă în variantele de lățimi de tăiere: 226, 452, 678 și 904 mm.

Aceste granulatoare sunt recomandate pentru diverse aplicații, cum ar fi granulatoare centrale mici pentru turnarea prin injecție, deșeuri mari, containere de până la 5 litri și margini de tăiere, filme, folii de protecție și profile.

GRANULATOR CENTRALIZAT RS 30000

Granulatoare centralizate din seria RS 30000 au o productivitate ridicată. Fie că sunt utilizate în instalații de matrițare prin injecție sau la mașini de suflare, rotoarele segmentate, concepute special în funcție de cerințe, gestionează rapid și fiabil o gamă foarte largă de sarcini. În funcție de model, granulatoarele RS 30000 pot manipula până la 600 kg/h.

Seria RS 30000 are un diametru de tăiere de 300 mm și lățimi de tăiere de 400, 630, 945, 1.260 sau 1.575 mm.

Aceste granulatoare sunt potrivite pentru diverse aplicații, cum ar fi măcinarea de recipiente de până la 20 litri și margini de tăiere, filme, folii de protecție și profile.

GRANULATOR CENTRALIZAT RS 38000

Seria RS 38000 serie reprezintă o rafinare logică a bine-cunoscutelor modele RS 2400 și RS 30000 și oferă aceleași avantaje. Este flexibilă în utilizare datorită diverselor tipuri de rotoare, canistre și echipamente periferice.

Seria RS 38000 are un diamentru de tăiere de 380 mm și este disponibilă în lățimi de tăiere de 600, 900, 1.200 și 1.500 mm.

Aceste granulatoare sunt potrivite pentru diverse aplicații, cum ar fi injecția de mase plastice sau cu suflare (recipiente de până la 30 litri) și margini de tăiere, filme, folii de protecție și profile.

GRANULATOR CENTRALIZAT RS 45000

Seria de granulatoare centralizate RS 45000 granulează volume mari de material, într-un mod silențios. Debitul mare este posibil datorită raportului optim dintre diametrul și lățimea rotorului, în combinație cu suprafața maximă a sitelor.

Seria RS 45000 are un diametru de tăiere de 450 mm și este disponibilă cu lățimi de tăiere de 600, 900, 1.200 și 1.500 mm.

Aceste granulatoare sunt potrivite pentru diverse aplicații, cum ar fi granularea în matrițare centrală, granularea în matrițare cu suflare (canistre de până la 50 litri), aplicații de reciclare (plastic, cupru subțire, plăci de circuit tipărite) și granularea de folii sau profile.

GRANULATOARE PENTRU SARCINI GRELE

GRANULATOR PENTRU SARCINI GRELE RS 6000

RS 6000 este un granulator central recomandat în toate categoriile de măcinare a plasticului. Este de neegalat în ceea ce privește granularea pieselor mari din sectorul injecției maselor plastice și al matrițării cu suflare. Face față cu ușurință rolelor de folie, plăcilor solide, țevilor cu pereți groși sau pieselor mari.

Seria RS 6000 are un diametru de tăiere de 600 mm și este disponibilă cu lățimi de tăiere de 600, 900, 1.200 și 1.500 mm.

Domenii de aplicare:

  • Granulare centrală pentru panouri de bord, margini de folii, bucăți din extrudare, țevi, plăci;
  • Pentru piese voluminoase precum butoaie sau rezervoare de combustibil din plastic;
  • Pentru aplicații de reciclare de până la 3 t/ore (plastic, cupru, plăci de circuit imprimate);
  • Debite permanente de peste 1.200 kg/oră pentru termoformare sau extrudare.

GRANULATOR PENTRU SARCINI GRELE RS 8000

RS 8000, cel mai mare granulator Getecha pentru sarcini grele, este recomandat atunci când capacitatea de încărcare reprezintă un criteriu important de alegere. Echipat cu un sistem automat de alimentare și transport, RS 8000 este un centru de granulare de înaltă performanță. Nivelul ridicat de automatizare simplifică întreținerea și asigură o economie ridicată.

Seria de granulatoare pentru sarcini grele RS 8000 are un diametru de tăiere de 800 mm, cu lățimi de tăiere de 900, 1.200, 1.500 și 1.800 mm.

Domenii de aplicare:

  • Granulator central pentru planșe de bord, role de folie schelet, bucăți de la extrudare, țevi, plăci;
  • Pentru piese voluminoase, cum ar fi butoaie sau rezervoare de combustibil din plastic;
  • Pentru aplicații de reciclare de mai multe tone pe oră (plastic, cupru, plăci de circuit tipărite).

GRANULATOARE DE PROCES PENTRU FOLII

GRANULATOARE DE PROCES PENTRU FOLII LATE

Indiferent dacă este vorba de folii complete sau resturi de folie, cu sau fără piese termoformate în liniile de extrudare și termoformare – aceste granulatoare de proces pentru folii late gestionează sarcina cu ușurință și într-un mod extrem de silențios. Rolele de alimentare pot fi netede (standard), canelate sau cu dinți. Ajustarea automată a vitezei facilitează munca operatorului.

Instalare:

  • ca granulator central pentru măcinarea rolelor de folie de pe desfășurător (offline);
  • imediat după o linie de termoformare;
  • în versiunea cu construcție joasă, sub o mașină de tăiat.

GRANULATOARE DE PROCES PENTRU MARGINI DE FOLII

Pentru eliminarea marginilor de folii, granulatoarele pentru margini de folii pot fi echipate cu două sisteme de alimentare, pentru o funcționare foarte fiabilă a producției.

Rolele de alimentare pot fi netede (standard), crestate sau canelate. Toate versiunile sunt protejate împotriva uzurii.

Pentru aplicațiile simple, sistemele de alimentare pot fi echipate cu motoare magnetice cu câmp rotativ. Pentru aplicațiile cu viteze mai mari de linie, viteza de alimentare a granulatorului este conform cu viteza liniei de producție. Ajustarea suplimentară a vitezei garantează o funcționare foarte fiabilă și nu influențează procesul de extrudare și tăiere a marginilor.

DISPOZITIVE DE PRETĂIERE

TOCĂTOR DE FOLII

Tocătorul de folii FS taie marginile de folii de toate tipurile, de la plastic la furnir, chiar și foliile extrem de subțiri (până la 10 µm), pe linii de producție de la 20 până la 1.000 m/min. Pe lângă plastic, taie ușor aproape toate celelalte materiale: hârtie, carton, aluminiu, plumb, fibră de sticlă, pânză și chiar furnir de lemn.

TOCĂTOR DE PLĂCI

Tocătorul de plăci GH este dispozitivul ideal de pre-tăiere pentru marginile de folii mai groase, direct la linia de extrudare. Lungimea pieselor depinde de viteza liniei sistemului și de frecvența tăierii ghilotinei. În mod tipic, două pre-tăietoare sunt montate pe o unitate de ajustare sub linie. Un tăietor este utilizat pentru fiecare margine. Piesele tăiate cad pe o bandă transportoare transversală și sunt transportate lateral în afara liniei. Numărul de lovituri ale tăietoarelor poate fi adaptat la viteza liniei printr-un convertor de frecvență.

ACCESORII/ PERIFERICE GRANULATOARE

Dozarea perfectă, alimentarea cu material în granulatoare și descărcarea materialului sunt opțiuni decisive pentru performanța de granulare și calitatea materialului reciclat. Perifericele Getecha (dispozitive de răsturnat containere, transportoare cu bandă, separatoare de praf pentru măcinătură, separatoare de metale, sisteme de aspirare și însăcuire, separatoare de fibre și plastic) optimizează sistemele de granulare pentru mai multă eficiență și siguranță.

Accesoriu periferic Getecha
Accesoriu periferic Getecha
Accesoriu periferic Getecha
Accesoriu periferic Getecha